Fred Hoogland

FRED HOOGLAND (1983)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® ERVARINGSDESKUNDIGE & TRAINER IN OPLEIDING

Huidige functie: Manager Operations bij Dutch Bestsellers B.V.

Wie ben ik

Mijn naam is Fred Hoogland, geboren in 1983 en samenwonend met mijn vriendin in het mooie Haarlem. Je kunt mij typeren als een echt mensen mens. Ik zorg voor iedereen om me heen en ben een motor achter veel initiatieven. Hierdoor ben ik mezelf in het verleden vaak vergeten. Tot mijn dertigste levensjaar had ik overgewicht. Het was tijd om de balans op te maken en daarna ben ik meer voor mezelf gaan zorgen. Ik vond een sport die op mijn lijf geschreven is, CrossFit, en ik ben beter op mijn voeding gaan letten. Inmiddels heb ik een gezonde levensstijl en probeer ik dit zo goed mogelijk te balanceren. Ik ben me er bewust van dat goed zorgen voor mijn eigen lichaam en geest belangrijk is om als mezelf, en als leidinggevende binnen een team, optimaal te kunnen functioneren.

‘Leadership is not about being in charge. Leadership is about taking care of those in our charge’ (Simon Sinek).

Werkervaring

Mijn carrière ben ik begonnen zonder noemenswaardige opleiding als drukkers-assistent bij eenkleine drukkerij in Haarlem, waar ik na hard werken orderbegeleider ben geworden. Hierna ben ikbenaderd door een grote multinational en heb ik een overstap gemaakt naar ordermanager. In ditbedrijf heb ik mezelf in twaalf jaar tijd opgewerkt tot afdelingsmanager van 60FTE. Hoge bomenvangen veel wind en de wegen van de multinational en mij scheidden door een fout die binnenproductie is ontstaan. In 2021 ben ik gevraagd om operationeel manager te worden van een kleininkoop- en exportbedrijf van food- en non food producten. Deze uitdaging ben ik aangegaan en opdit moment zet ik mezelf in om dit kleine bedrijf te optimaliseren en mee te laten groeien met haarmoederbedrijf in Curaçao.In 2022 hoop ik mijn HBO opleiding Bedrijfskunde af te ronden. Voor mij een mooie prestatie omdatik in het verleden weinig motivatie heb gehad om te studeren. Mijn ADHD, waar ik pas sinds 2020 inde wetenschap van ben, is een van de oorzaken geweest dat ik niet altijd de focus heb gehad om testuderen en heel praktijkgericht ben. Ik geloof erin dat je veel kan bereiken door elke dag weer eenbetere versie van jezelf te zijn. Een open blik naar de wereld, mensen om je heen en kennis van hetpalet dat je als leidinggevende nodig hebt, helpen daarbij.

Wat je van mij zou kunnen leren

– Perspectief: doordat ik vanaf de onderste trede ben begonnen in mijn carrière kan ik je leren over de verschillende invalshoeken binnen een bedrijf.
– Motivatie: Ik kan je leren over de intrinsieke motivatie in combinatie met de persoonlijk belangen en het gezamenlijk belang. Hoe kun je elke dag jezelf verbeteren en welke effecten heeft dit op je omgeving.
– Veranderkunde: Naast het persoonlijk vlak kan ik je vertellen over het belang van veranderen, wat er nodig is om te veranderen en waar je rekening mee moet houden. Het vieren van successen is een belangrijk onderdeel, maar succes komt niet zonder tegenslag. Hoe verwerk je tegenslag en hoe ga je hiermee om

Vragen waarop ik dieper kan ingaan, zijn o.a.:

1. Hoe ga je om met jouw sandwich-positie: aan de  ene kant moet je je medewerkers motiveren aan de andere kant jouw eigen leidinggevenden tevreden houden. Hoe breng je lastige boodschappen die bedacht zijn door het management? Wat doe je als je daar zelf niet achter staat?
2. Tegenwoordig wordt anders leiding gegeven dan vroeger. Welke trends zie je? Welke competenties zullen in de toekomst van leidinggevenden worden gevraagd? Welke vind je zelf het belangrijkst en waarom?

Onderwerpen die we ook kunnen bespreken:

1. Coachen vanuit een leidinggevende rol
2. Motiveren
3. Leidinggeven aan verandering
4. Zorg voor welzijn van jezelf en medewerker