Hoe wij het doen

DOELGROEP

Wij richten ons op eerstelijns leidinggevenden en zij die dit kunnen worden. De leidinggevenden aan de basis. Denk hierbij o.a. aan teamleiders, chefs en afdelingshoofden (m/v).

LEIDERSCHAPSOPVOLGING

Wij leveren altijd maatwerk na een gedegen afstemming met de opdrachtgever. Leidraad is onze IVLO® methode en de acht-stappen aanpak:

Bij voorkeur starten we het leertraject minimaal een half jaar voordat de kandidaat een leidinggevende functie zal vervullen. Hiervan afwijken is echter altijd mogelijk. We begeleiden de kandidaat zowel vóór, tijdens als na de transitie tot leidinggevende. Via onze IVLO® verdiepings- en verbredingsprogramma’s kan het traject zinvol worden verlengd.

 Lees verder…

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

Bij de verdere ontwikkeling en professionalisering van eerstelijns leidinggevenden bieden wij zowel IVLO® verdiepings- als verbredingsprogramma’s gericht op performanceverbetering door positief en mensgericht leiderschap. Na een gedegen afstemming met de opdrachtgever is ook dit altijd maatwerk. 

Lees verder…

TEAMONTWIKKELING 

Naast individuele ontwikkeltrajecten en trainingen bieden wij workshops gericht op teamontwikkeling en samenwerking.

Lees verder…

COACHING

Deelnemers krijgen altijd coaching tijdens onze opvolgingstrajecten en langere verdiepings- of verbredingstrajecten. Wij bieden coaching echter ook als aparte dienst. Dit wanneer een medewerker of eerstelijns leidinggevende worstelt met een specifiek thema.

Lees verder…

TEN SLOTTE

  • Wij streven altijd naar langdurige werkrelaties met onze opdrachtgevers, waarbij partnerschap, onderling vertrouwen en het nakomen van afspraken de kern is.
  • In al onze leerinterventies staan de eigen praktijk, een goede timing en een praktische toepassing in het dagelijkse werk altijd centraal. Door onze didactische IVLO® methode is de transfer van het geleerde aanzienlijk. Iets leren zonder toepassing is wat ons betreft zinloos. 
  • Bij voorkeur doen wij onze trajecten face-to-face. Mochten Covid-maatregelen dit echter onmogelijk maken, dan kunnen wij al onze trajecten ook online verzorgen.
 
MAATWERK IS ONZE STANDAARD

 

 

De IVLO® methode

De IVLO® methode is een didactische methodiek gebaseerd op recent breinonderzoek. Onderzoek gericht op hoe ons brein leert. Uit dit onderzoek komt naar voren dat je leerprocessen aanzienlijk versnelt en verbetert wanneer:

1. leerstof voor de deelnemer relevant, zinvol en direct toepasbaar is

2. leerstof goed getimed wordt behandeld (geen lastig gesprek oefenen wanneer deze pas maanden later plaatsvindt)

3. je rekening houdt met de natuurlijke aandachtspanne van het menselijk brein (relatief kort maar krachtig)

4. je leerstof optimaal doseert (beter vaak een kleine hoeveelheid, dan minder vaak een grote hoeveelheid)

5. je leerstof vaak herhaalt, wat uitbreidt en meteen weer toepast

6. je reflecteert op het toegepaste en de toepassing eigen en persoonlijk maakt (waardoor het sneller verinnerlijkt)

Voor hetzelfde geld zetten wij langere trajecten in met meer en kortere bijeenkomsten, waardoor het rendement zichtbaar toeneemt. Een traditionele training van 4 volle dagen, wordt bij ons al snel een leertraject van 10 bijeenkomsten (van elk drie uur) verspreid over 10 tot 30 weken. Hiervan afwijken blijft altijd mogelijk, zelfs wanneer u wèl de traditionele aanpak wenst.

Meer informatie gewenst? Mail ons: info@ivlo.nl, bel of Whatsapp: 06 2898 6553