John van der Kreke

JOHN VAN DER KREKE (1956)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® TRAINER

Huidige functie: Gepensioneerd. Voorheen: Operations Manager bij Hexion

Wie ben ik

Een positief ingesteld persoon. Samen met Marian genietend van onze kinderen met hun gezinnen.Totaal hebben we zes dochters (vier van Marian en twee van mij), met aanhang en vijf kleinkinderen.Kortom genoeg om over te praten, verhuizen, klussen en – het belangrijkste- veel vertier mee te hebben, maar ook bij te staan indien dit gewenst is.Als geboren Rotterdammers wonen wij nog steeds in de regio, in Geervliet. Een rustig dorp met geweldige buren kijkend over de weilanden met in de verte de Shell schoorstenen waar mijn roots liggen. Daarnaast verblijven we veelal in ons chalet in Beekbergen op de Veluwe, waar mijn liefde voor de natuur tot uitdrukking komt in lange boswandelingen.

Werkervaring

Tijdens mijn opleiding voor chemisch analist, overgestapt naar Shell waar mijn carrière begon als proces operator. Bij Shell heb ik alle kansen gekregen om binnen operations bijna alle functies te vervullen op diverse plants binnen Shell Pernis, zoals shift supervisor, stopleider, productionengineer, plant manager, e.d.De laatste vijf jaar van mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in LEAN. Shell had inmiddels diverse productie eenheden in de wereld overgedaan o.a. aan wat nu Hexion is. De afdeling waar ik werkzaam was had als taak ‘continue verbeteren’ wat bestond uit het implementeren van diverse technieken om continue te verbeteren op alle niveaus. In het LEAN Management Instituut in Zeist, werd ik opgeleid tot LEAN professional en daarna werden wij regelmatig Europees ingezet als ondersteuning van programma’s. Het laatste werkjaar (2019) heb ik nog een jaar in Barbastro (Spanje) gewoond en gewerkt als operations manager, mede om een managementsysteem op te zetten. Denk hierbij aan meeting structuren, sturen op KPI’s, 5Why , 5S uitrollen, e.d. Hier kwam natuurlijk change management om de hoek kijken en leiding geven nieuwe stijl. Het was een prachtige ervaring en we hebben er vele vrienden aan overgehouden. Ja Marian ook, mede door haar kookkunsten.

Wat je van mij zou kunnen leren

Met name op het vlak van de do’s en don’ts als je nieuw binnenkomt als leidinggevende. Wat wil het bedrijf van je en wat wil je zelf ? Het allerbelangrijkste is hoe de teamleden erin zitten en hoe je daaraan kan bijdragen. Wat willen zij zelf, waar zitten ze mee, welke ideeën hebben ze, weten ze wat het bedrijf van hen verwacht ?

Leiding geven is meer en meer een coachende rol geworden, hier horen technieken bij.

Iedereen kan deze technieken oefenen en aanleren. En natuurlijk mag je van mij ook alles vragen over LEAN , hetgeen je zeker als leidinggevende zal helpen.

Workshops die ik geef als trainer

Naast het begeleiden van de leermodules binnen IVLO® opvolgingstrajecten, en mijn rol als IVLO® Ervaringsdeskundige, geef ik de volgende door mijzelf ontwikkelde workshops:

1. TEAMONTWIKKELING

Hoe krijg je een perfect team? Daarvoor duiken we in de wereld van karaktereigenschappen en talenten. Welke karaktertrekken heb je zelf en wat zijn ze van je collega’s? Wat zijn je individuele talenten, hobby’s, interesses en hoe kom je daarachter? De Roos van Leary helpt je hierbij.

Ook laten we ons inspireren door “The speed of trust” van Stephen Covey. Elkaar in vertrouwen nemen geeft vrijheid en een bijzonder prettig gevoel. Uiteindelijk zal dit de samenwerking versterken en versoepelen. Maar hoe win je iemands vertrouwen en in hoeverre kan ik mijn medewerkers en collega’s vertrouwen?

In de derde stap besteden we aandacht aan een dynamisch en zelfwerkzaam team. Dit doe je door als leidinggevende actief op zoek te gaan naar de wensen en talenten in jouw team, welke ideeën er zijn, wat er verbeterd MOET worden, wat er WEL goed gaat, wat men verwacht van de leidinggevende en andersom. Door dit boven tafel te krijgen kunnen teamleden weer geactiveerd worden en pro-actief worden.

2. TIME MANAGEMENT

Naar mijn mening een must voor ALLE leidinggevenden. Hoe deel ik mijn tijd effectief in? Het begint met inventariseren van je eigen bezigheden. Hoeveel vergaderingen, zoom-meetings en 1-op-1’s heb ik per Dag/Week/Maand? En zijn deze echt nodig? Heb ik wel de juiste focus, stel ik de juist prioriteiten? Luister ik wel vaker, dan ik praat? Hoe vaak raak ik eigenlijk in gesprek met de mensen van de werkvloer?

Door zelf een schema samen te stellen ontstaat een overzichtelijk dag/week/maand programma waar je ook nog opmerkingen kwijt kunt. Door deze aantekeningen regelmatig te evalueren kom je er steeds meer achter wat echt belangrijk is in je werk en hoe je jouw tijd het best indeelt. Ook wanneer onverwachte dingen gebeuren