Marleen Bos_foto door Maarten Roukema

Marleen Bos

In eigen woorden…

MARLEEN BOS

Als freelance tekstschrijver en interviewer schrijf ik voor diverse opdrachtgevers, over met name maatschappelijke en culturele onderwerpen. Van brochureteksten voor de gemeente Vlaardingen tot een jubileumboek voor Stichting Elckerlyc en interviews met voorbijgangers op straat. Dagelijks ervaar ik wat oprechte aandacht doet met mensen en welke open en eerlijke verhalen daar uit voortkomen. Als geboren en getogen Vlaardinger, startte ik om die reden in 2015 met De keuken van Vlaardingen, een verhalenproject waarbij een (on)bekende Vlaardinger zijn/haar verhaal deelt tijdens een live interview. In ‘de keuken’ eten we de lievelingsmaaltijd van de hoofdgast, zien beelden die het verhaal ondersteunen en luisteren naar zijn/haar favoriete muziek. De ‘keukens’ organiseer ik voor organisaties en bedrijven ter gelegenheid van een speciale activiteit en tijdens evenementen. Sindsdien zijn gesprekken met mensen nog meer de basis voor mijn werk en het afnemen van (live) interviews mijn hoofdactiviteit. 

Naast zelf schrijven verzorg ik regelmatig de tekst- en eindredactie van diverse uitingen, organiseer schrijfcafés en schrijfworkshops en help ondernemers met communicatie- en marketingactiviteiten.

Op dit moment werk ik aan een jubileumboek ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van Bibliotheek Vlaardingen en start ik in 2022 met een verhalenproject in samenwerking met dak- en thuislozenopvang De Elementen. Naast veel mooie Vlaardingse opdrachtgevers en projecten, voel ik mij ontzettend vereerd een bijdrage te mogen leveren aan het originele idee van Michèl Koppenaal: het ontwikkelen van een magazine met verhalen, interviews en achtergrondverhalen om te laten zien waar het Instituut voor Leiderschapsopvolging voor staat. Extra leuk: Michèl is een oud-klasgenoot van de basisschool. Ruim veertig jaar na onze basisschooltijd met elkaar samenwerken. Dat zijn de mooie cadeautjes van het leven!

Ik werk graag en veel voor mijn opdrachtgevers en aan eigen projecten en leid daarnaast een vrolijk leven met mijn dochter en partner. Al het moois overzichtelijk op een eigen website, dat schiet er tot op heden steeds bij in. Wel is er een homepage voor een eerste indruk en contactgegevens: 

www.schrijfwerkmarleenbos.nl.