Martin van Kesteren

MARTIN VAN KESTEREN (1956)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® ERVARINGSDESKUNDIGE

Huidige functie: Vice President Sales bij Atos

Daarvoor werkzaam bij: Pink Elephant, PinkRoccade, Goldratt Consulting en Grey Hare Consulting

Wie ben ik

Geboren en getogen Rotterdammer, na een periode van twaalf jaar in Amsterdam nu in Noordwijk aan Zee waar wij in de duinen wonen. Neerlandicus (UvA) en bedrijfskundige (Nijenrode MBA) met een brede belangstelling voor mensen, kunst, muziek en sport (skiën en roeien, en sinds een jaar, tot mijn eigen verbazing, schaken). Getrouwd sinds 1983 met Anita (1960) met wie ik een zoon heb, Erik (2000). Familieman, die het heerlijk vindt om met het gezin dingen te ondernemen. Enthousiast beoefenaar van Argentijnse tango en sinds 2010 organisator van een wekelijks evenement in Amsterdam, dat op de bucketlist van menig internationaal tangodanser staat en waar ik graag blogs over schrijf op Tangofolly.com, een internationale tango site. Ik houd van koken en doe dat sinds 2019 strikt veganistisch.

Werkervaring

Ik heb een lange ervaring in de IT-sector, waarin ik achttien jaar werkte voor Pink Elephant en PinkRoccade. Ik werkte aan projecten bij internationale bedrijven en groeide van werkmaatschappijdirecteur naar de rol van CEO van Pink Elephant en lid van de Raad van Bestuur van het toenmalige beursfonds PinkRoccade (later KPN). In mijn portefeuille zat onder andere het voormalige Rijks Computer Centrum. Toen onze zoon werd geboren besloot ik een sabbatical te nemen die zo goed beviel dat ik na een jaar niet meer terug wilde maar koos voor een meer vrije rol als adviseur, commissaris en lecturer (IT Finance and Decision Making – Delft Toptech). Een samenwerkingsavontuur met supply chain guru Eli Goldratt mislukte, maar leerde mij suboptimale processen snel te analyseren en aan te pakken. Ik werd gevraagd door Atos, mijn huidige werkgever, om als commercieel ‘dealmaker’ actief te worden bij langjarige outsourcing overeenkomsten, een zeer competitieve markt waarin voor zowel uitbestedende als aannemende partij grote belangen en risico’s op het spel staan. Dit was voor mij een baan die precies de juiste mix van niveau, uitdaging en handelingsvrijheid had die ik wenste en waar ik veel van mijn ervaring en talenten in kwijt kon (en laat ik eerlijk zijn, het betaalde bij succes ook erg goed). Ik verwacht deze baan dan ook te doen tot mijn pensionering in oktober 2023 en mogelijk daarna nog actief te blijven als bemiddelaar, adviseur of commissaris.

Wat je van mij zou kunnen leren

– Succesvol zijn in een entrepreneurs context
– Leiderschap, algemeen management, personeelsmanagement
– Dealmaking en onderhandeling: besluitvorming in complexe hiërarchieën, analyseren van dilemma’s, politieke beïnvloeding
– Sales- en marketingvraagstukken: kernboodschappen, ‘value propositions’ formuleren en winnende presentaties
– Project- en programmamanagement

Vragen waarop ik dieper kan ingaan, zijn o.a.:

1. Wat zijn eigenlijk jouw leidinggevende taken en hoeveel tijd besteed je hieraan? Is dat voldoende denk je?
2. Tegenwoordig wordt anders leiding gegeven dan vroeger. Welke trends zie je? Welke competenties zullen in de toekomst van leidinggevenden worden gevraagd? Welke vind je zelf het belangrijkst en waarom?
3. Wat was voor jou de grootste verandering toen je leidinggevende werd?
4. Hoe ga je om met dilemma’s, zoals die tussen veiligheid en productiedruk? Of tussen kwaliteit en snelheid? Een goede relatie met je medewerkers hebben en toch de baas zijn? Welke dilemma’s ervaar je nog meer in je werk?
5. Hoe belangrijk zijn gemotiveerde medewerkers voor jou? Heb je als leidinggevende grip op die motivatie? Welke tips heb je?

Onderwerpen die we ook kunnen bespreken:

1. Leidinggeven aan teamontwikkeling
2. Effectief communiceren
3. Doorbreken van hardnekkige patronen
4. Durven delegeren en loslaten
5. Motiveren
6. Leidinggeven aan verandering