DENISE BAREMANS (1973)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® TRAINER

Huidige functie: Systemisch begeleider, executive (team)coach & trainer | Change & Communications Manager

Wie ben ik

Ik ben Denise, een echt ‘mensenmens’, met een passie voor verbindingen en relaties. Ik woon in een klein dorpje in Brabant met mijn man en Charly onze hond. Ik hou van het buiten zijn, in het bos, op het water met onze boot, terrasje, actief buiten trainen met de hond en training geven aan andere honden en hun baasjes. Maar ook binnen kan ik me prima vermaken: op de bank met een goed of in de keuken een nieuw recept proberen. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en wil ‘alles’ begrijpen, wat maakt dat ik enorm gefascineerd ben in mensen, culturen en gedrag.

Dit heeft ook geresulteerd om, na het plots overlijden van mijn vader, ons leven in 2010, om te gooien. Met alleen nog 7 verhuisdozen in de kelder bij mijn moeder, vertrokken wij voor een wereldreis met onze zeilboot. We hebben de tijd voor genomen en naast het vele verre reizen wat we daarvoor al deden, was ik in mijn ultieme doen met al die nieuwe culturen die we aandeden. Heel veel geleerd van mezelf, maar nog meer van de mensen en hun gebruiken. Iets wat ik zeker continu in mijn ‘toolbox’ bij me draag.

Werkervaring

Na een technische studie, ben ik me gaan verbreden en verdiepen in ‘hoe mensen doen’. Al meer dan 25 jaar is begrijpen ‘wat mensen triggert’ en ‘waarom doen mensen zoals ze doen’, key in mijn werk. Oa in de verschillende facetten van het communicatievak en alweer zo’n 10 jaar binnen verandermanagement, coaching en begeleiding van teams. In de laatste jaren heb ik me verder verdiept in het breder kijken naar het ‘waarom’. Door de tools van Deep Democracy (waarbij je de stem van de minderheid ook laat spreken), het systemisch werken en gebruikmaken van opstellingen, kom je op het dieper gelegen probleem. We zijn allemaal verbonden met elkaar en reageren op elkaar. Ik werk veel met teams, en kan snel de symptomen uit de onderstroom, die horen bij de patronen in de bovenstroom herkennen. Daarmee gaan we dan aan de slag, zowel in het team als individueel, om te zorgen dat de medewerkers, dat jij, weer in je kracht komt te staan.

Wat je van mij zou kunnen leren

Iedereen heeft verschillende verbindingen, met zichzelf, in zichzelf, met de familie, met het team, met de organisatie, met de hobbyclub, enz. Al deze systemen horen bij jou en worden beïnvloed door iedereen in dat systeem. Waarbij je familiesysteem jou de meeste basis geeft. Hoe zit je in die verschillende systemen en hoe zijn de verbindingen? Hoe kun je die zo maken dat jij weer in je kracht komt? Ik weet maar al te goed hoe het is om op jouw plek in het systeem te gaan staan en wat je dat brengt en mijn wens is dat iedereen dit ervaart.

Mijn expertise is door een systemische bril kijken naar de verbindingen, relatie, de bredere context. Ik doe dat in het werken met teams en individuen. Mijn kracht ligt in het verbinden van patronen in de bovenstroom met de daarbij horende symptomen in de onderstroom. En gebruik daarvoor al mijn zintuigen, mijn helder weten en voelen in combinatie met mijn analytisch redeneren. Zo komt naar boven wat nodig is voor healing.

Eigen trainingen en workshops

Ik werk bij voorkeur met ‘wat naar boven komt’ want dat is hetgene wat ‘nu’ blijkbaar aangekeken moet worden. Daarbij sta jij centraal en is mijn aanpak maatwerk. Het moet passen bij jouw vraag of probleem. Mijn werkwijze is een mix van mijn kennis, mijn ervaring in het werken met teams en individuen, mijn intuïtie en de inzichten van mijn reizen.

  • Ontwikkelen en coachen van (executive) teams
  • Coachen en mediation
  • Organisatie ontwikkeling
  • Loopbaan coaching

 

 

E-mail: