Miranda Persijn

MIRANDA PERSIJN (1971)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® ERVARINGSDESKUNDIGE

Huidige functie: Teamleider Onderhoud bij Vattenfall

Wie ben ik

Als oudste van 3 dochters was ik de aangewezen vrijwilliger om mijn vader te ondersteunen bij klusjes aan de auto en in huis. Hier is waarschijnlijk wel de basis gelegd voor mijn interesse in de techniek; een vakgebied waarin ik, tot op de dag van vandaag, nog steeds met veel plezier werk. In het dagelijks leven ben ik moeder van 3 puberzoons waar ik graag voor kook en mee naar de film of concerten ga. Ik ben iemand die graag een kader heeft, maar te veel regels en structuur benauwend vind; dan gaat de rebel in mij op zoek naar mogelijkheden om de grenzen te verleggen. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren, als je de stof maar op de juiste manier aanbiedt!

Werkervaring

In 1995 heb ik mijn opleiding Maritiem Officier aan de Zeevaartschool in Amsterdam afgerond, waarna ik nog heel kort gevaren heb. Het gebrek aan lange termijn toekomstperspectief maakte de overstap naar een walbaan voor mij makkelijk. Eind 1996 kreeg ik een vaste aanstelling als werktuigkundige (tegenwoordig worden zij operators genoemd) bij een rechtsvoorganger van mijn huidige werkgever. In de jaren daarna heb ik diverse functies gehad; van dispatcher naar korte termijn trader naar analist voor groot zakelijke klanten en terug naar de techniek waar ik operationeel verantwoordelijk werd voor 60 mensen. Dit ging mij best goed af en daarom twijfelde ik ook niet toen ik gevraagd werd te solliciteren naar teamleider EMR; een team van 20 specialisten in hun vakgebied. Van die overstap heb ik geleerd dat er een groter gat zit tussen operationeel en hiërarchisch verantwoordelijke taken dan ik dacht (wat leidde tot een steile leercurve) en dat je zelf niet de expertise van je medewerkers hoeft te hebben om een goed gesprek te voeren.Mijn team is door diverse reorganisaties meerdere keren gewijzigd, maar heeft altijd bestaan uit technisch specialisten; dit is een groep die slechter schools te ontwikkelen is en daarmee zijn zij voor mij de aanleiding geweest om mij meer te gaan verdiepen in andere mogelijkheden om hun ambities waar te maken. Zomer 2022 hoop ik op dit onderwerp af te studeren; de leergangen Psychologie in organisaties en Mens- en organisatieontwikkeling heb ik inmiddels met succes afgerond.

Wat je van mij zou kunnen leren

Van operationeel naar hiërarchisch leidinggevende leek zo’n kleine stap, maar in de praktijk kwam er echter veel meer bij kijken dan ik me had gerealiseerd. Ik kan je niet beloven dat jouw pad makkelijker wordt, maar wel helpen inzichtelijk te krijgen wat hier allemaal bij komt kijken en hoe je dit handen en voeten kunt geven.Leiding geven betekent voor mij vooral faciliteren; zorgen dat je mensen hun werk naar eer en geweten kunnen doen. Staat je team eenmaal, vergeet dan niet samen met je medewerkers verder te kijken; hoe haal je het beste uit je medewerkers en je team? Blijf zoeken naar de win-win(-win). En hoe ga je om met medewerkers die net niet lijken te passen?Tot slot is ook verandering mij niet vreemd; in de afgelopen 8 jaar is mijn organisatieonderdeel driemaal gereorganiseerd en momenteel wordt er gewerkt aan de vierde wijziging. Met het vinden van jouw rol in dit proces en jouw plek en die van je team in de nieuwe organisatie, help ik je graag!

Vragen waarop ik dieper kan ingaan, zijn o.a.:

1. Van welke (beginners) fouten heb je het meest geleerd en hoe kunnen wij die voorkomen?
2. Hoe ga je effectief om met verschillende persoonlijkheden in je werkomgeving? En hoe voorkom je dat je mensen in hokjes plaatst?
3. Hoe ga je om met jouw sandwich-positie: aan de ene kant moet je je medewerkers motiveren aan de andere kant jouw eigen leidinggevenden tevreden houden. Hoe breng je lastige boodschappen die bedacht zijn door het management? Wat doe je als je daar zelf niet achter staat?
4. Wat zijn voor jou de belangrijkste aandachtspunten als leidinggevende? Waarop wordt je “afgerekend”? In hoeverre is dat terecht?
5. Welke tips heb je voor al wat meer ervaren leidinggevenden?
6. Hoe belangrijk zijn gemotiveerde medewerkers voor jou? Heb je als leidinggevende grip op die motivatie? Welke tips heb je?

Onderwerpen die we ook kunnen bespreken:

1. Leidinggeven aan teamontwikkeling
2. Coachen vanuit een leidinggevende rol
3. Doorbreken van hardnekkige patronen
4. Durven delegeren en loslaten
5. Motiveren
6. Leidinggeven aan verandering