MICHÈL KOPPENAAL (1964)

In eigen woorden…

PROFIEL – IVLO® TRAINER

Huidige functie: Oprichter, algemeen directeur en trainer bij IVLO Instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling
 
Wie ben ik

Aanvullend op mijn profiel onder “Oprichters”, kan ik zeggen dat ik een leergierig, enthousiast en optimistisch persoon ben. Van één ding ben ik zeker: we worden in de kern allemaal gedreven door slechts twee basismotieven. Aan de ene kant willen we allemaal gezien en gehoord worden, ertoe doen, het verschil maken en trots kunnen zijn op wat we doen, kortom, een gevoel van eigenwaarde ervaren. Aan de andere kant willen we ook bij iets groters horen, iets dat ons ego overstijgt: een geliefde, team, club, familie, groep, afdeling of organisatie. Niemand wordt gelukkig van buitengesloten of genegeerd worden. En als je de gevoelswaarde van deze twee basismotieven beseft, dan kun je het leven van jezelf en anderen vaak heel wat aangenamer maken.

 
Wat je van mij zou kunnen leren

Organisaties: Wat je van mij zou kunnen leren ligt vooral op het snijvlak van organisatiekunde en psychologie. Hoe kun je jouw organisatie zo inrichten, dat er geen problemen ontstaan met de opvolging van leidinggevenden in de onderste lagen van de organisatie of met de continuïteit van je bedrijfsvoering? Hoe ontwikkel je deze leidinggevenden zo optimaal, praktisch en efficiënt mogelijk? En hoe zorg je ervoor dat je jouw investeringen in die ontwikkeling binnen afzienbare tijd terugverdient? Hierover spar ik graag met CEO’s, directie, site-, plant-, afdelings- of HR-managers. Onze organisatie heeft daar wel ideeën over.

Teams en teamleiders:  Deze kunnen leren wat nodig is om op een bijzonder prettige manier samen tot resultaten te komen waar iedereen happy van wordt. Negatieve groepsdynamische en systemische patronen doorzien en doorbreken is wat in mijn aanpak nooit ontbreekt en wat trajecten op dit gebied zo boeiend maakt voor deelnemers.

(Startende) leidinggevenden: Hiervoor hebben we – naast uiterst boeiende bijeenkomsten – uitgebreide taakhulpen ontwikkeld die het praktijkleren vleugels geeft. Of je onze trajecten nu online, blended/hybride, of face-to-face volgt maakt hierbij niet uit, het leren vindt plaats in de praktijk, vandaar die taakhulpen en bijbehorende praktijkopdrachten. Actueel onderzoek naar hoe het volwassen brein leert is hierbij onze leidraad. Voortbouwen op wat je al weet en kunt is de kern.

Wat je verder allemaal nog leren kunt vind je op de rest van deze site. En mocht je niet vinden wat je zocht, mijn mailbox is geduldig: Info@ivlo.nl of stuur me gerust een WhatsApp: 06 2898 6553

 

Trainingen en workshops die ik geef

Workshops en trajecten die ik ontwikkelde en nu samen met de IVLO® trainers geef zijn onder andere:

1. De IVLO® opvolgingstrajecten In-company en voor individuen, plus de IVLO® verdiepings- en verbredingsprogramma’s
2. De IVLO® leertrajecten Positief en Mensgericht Leidinggeven In-company en voor individuen  
3. De IVLO® workshopreeks Pro-actieve Duurzame Inzetbaarheid
4. De IVLO® trainingen over Effectief omgaan met culturele verschillen In-company en voor individuen 
5. Het IVLO® leergesprek Leren van Ervaringsdeskundigen In-company en voor individuen
 
Ook voor interim opdrachten op het gebied van HRD, management en projecten ben ik beschikbaar.
 
De workshops, trainingen en leergang boek je rechtstreeks bij IVLO, via info@ivlo.nl of WhatsApp: 06 2898 6553


.