IVLO start samenwerking met GroenLicht

Eensgezind zeggen Michèl Koppenaal en Hugo Oord: “De industrie is méér dan een ‘rokende pijp boven een groot gebouw!’”

En zo is het maar net. Binnen fabrieken werken vele mensen, met hart en ziel, om producten te produceren die ons leven makkelijker maken. Procesoperators werken aan complexe installaties en besturen ingewikkelde processen. Technici onderhouden het geheel. En dat vaak 24/7 het hele jaar door, in ploegen en teams. Hoe het proces er ook uitziet: produceren moet altijd veilig gebeuren, de kwaliteit optimaal zijn en stoptijden zo kort mogelijk. Ga er maar aan staan.

Jaren terug waren Michèl en Hugo zelf nog twee operators binnen een dergelijke organisatie. Hugo in het Oosten, Michèl in het Westen des lands. Zij weten als geen ander wat hier de uitdagingen zijn en welke prestaties er dag in dag uit worden geleverd. Ze gaven leiding aan teams, werden trainers en adviseurs en hebben inmiddels al vele productielocaties van binnen en buiten meegemaakt en kunnen ondersteunen. 

Eén ding is zeker: de industrie, met zijn talloze fabrieken en medewerkers, biedt een bijzonder interessante werkplek. Interessant? Zeker! En dat neemt alleen maar toe. Want producten maken is één, de wijze waarop is twee. En juist bij dit laatste zien we steeds meer ontwikkelingen. Geen mens wil het milieu onnodig belasten, veranderende regelgeving is hierbij een steun in de rug, maar hoe pak je dat aan? Personeel moet sneller en effectiever worden ingezet, leidinggevenden krijgen steeds meer taken op hun bordje, de werkdruk neemt toe, er is krapte op de arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen zijn bijna niet meer bij te benen en veiligheid blijft nummer één.

Als ervaren trainers en adviseurs in de industrie zien Michèl en Hugo deze ontwikkelingen natuurlijk ook. Al jaren. En beide zien zij dat traditioneel opleiden, waarbij je acht uur in een klaslokaal wordt gegijzeld, geen antwoord meer is op problemen waarmee operators en leidinggevenden dagelijks worden geconfronteerd. “Accelerated change vraagt om accelerated learning”, versnelde verandering vraagt om versneld leren. Dàt is de kern van hun aanpak.

Hugo richtte Groenlicht industrie op. Deze organisatie richt zich op het ontwikkelen van operationeel medewerkers en hun teams. Michèl is inmiddels eigenaar van IVLO. Dit instituut voor Leiderschapsopvolging & Ontwikkeling richt zich op leidinggevenden en zij die dit willen worden. De gemene deler is dat de mens centraal staat. De mens is het belangrijkste “gereedschap” van een organisatie. Alleen mensen zetten prestaties neer. 

Als de situatie binnen uw team, afdeling of organisatie daarom vraagt, bundelen Hugo en Michèl hun krachten om u ook dan naar volle tevredenheid van dienst te kunnen zijn. De complexiteit van huidige problemen binnen organisaties vraagt om nieuwe aanpakken. Zij weten dat u dit ook weet.

GroenLicht: www.groenlichtindustrie.nl

IVLO: https://ivlo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *