Kleine ondernemingen of alleen de grote jongens?

BLOG 1 februari 2022

Ingrid heeft een kleine eigen onderneming met nu vijf medewerkers. Twee daarvan zijn recent begonnen en één is langdurig ziek. “Help jij ook kleine ondernemingen, of alleen de grote jongens?” vroeg zij mij. Meteen dat misverstand maar uit de wereld geholpen. Vanuit IVLO werk ik voor iedere organisatie die wel wat vakkundige hulp kan gebruiken op het gebied van leiderschapsontwikkeling en -opvolging. Zelfs voor individuen.

Het probleem

“Wat is het probleem?” vroeg ik. Een kleine samenvatting:

  • Groot personeelsverloop
  • Geen tijd voor het inwerken van nieuw personeel
  • Hoog ziekteverzuim
  • Inkomstenderving door Corona-maatregelen
  • Stress en zorgen

Allerlei zaken die ik ook geregeld bij grote organisaties tegenkom, zelfs bij florerende multinationals. Mogelijk dan niet in de gehele organisatie, maar bij onderdelen daarvan. Bij specifieke afdelingen of departementen, of zelfs bij individuele teams. Vaak onzichtbaar voor de top, maar voor mij inmiddels gesneden koek.

De eerste stappen

Samen met haar rechterhand, Suzanne, startte Ingrid vorige week een traject bij me. De doelen zijn helder, de eerste stappen zijn gezet. Hoewel zij nog niet zover is, zie ik de toekomst wel zonnig voor haar in. Voor mij is het gewoon weer mensenwerk: positief en mensgericht. Ik heb er zin in!

Michèl Koppenaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *